maanantai 18. joulukuuta 2017

Broilerikolmioleivät


  • 36 isoa leipäviipaletta
  • 3-4 isohkoa tomaattia
  • rasvaa leipien paistamiseen

Täyte:
  • 600 g broilerileikkelettä
  • 150 g maustekurkkua
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g majoneesia
  • 50 g ranskankermaa
  • 20 g sinappia
  • ripaus mustapippuria

Valmista täyte maustumaan mielellään edellisenä päivänä ennenkuin täytät leivät. Pilko leikkeleet ja maustekurkut pieneksi kuutioksi. Valuta kurkkukuutioista liiat nesteen pois. Sekoita tuorejuusto, majoneesi, ranskankerma ja sinappi keskenään sekaisin. Mausta seos mustapippurilla ja lisää broileri ja maustekurkut joukkoon. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Leikkaa leivistä reunat pois ja paista leipiä hetki pannulla. Kun leivät ovat jäähtyneet, levitä leipäviipaleen päälle täytettä ja paina toinen leipäviipale täytteen päälle. Levitä täytettä myös sen päälle ja laita täytteen päälle ohueksi leikattuja tomaattisiivuja. Laita kolmas leipäviipale kanneksi. Leikkaa leipä kulmasta kulmaan kolmioksi ja jos haluat pienempiä kolmioita niin leikkaa jokainen kolmio vielä kahtia. Anna leipien tekeytyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Tästä ohjeesta tulee 24 isoa kolmioleipää tai 48 pientä kolmiota.