perjantai 8. joulukuuta 2017

Taatelikakku

Tällä kertaa ei tehty yhtä isoa kakkua vaan 12 muffinssinkokoista kakkua ja 18 minikakkua.


  • 250 g taateleita
  • 2 dl vettä
  • 125 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl soodaa
  • 0,5 tl leivinjauhetta

Murustele taatelit kattilaan ja lisää taateleiden joukkoon vesi. Kiehauta seosta kunnes taatelit pehmenevät ja hajoavat. Ota kattila pois liedeltä ja lisää taatelisoseen joukkoon voi ja sokeri. Anna voin ja sokerin sulaa joukkoon ja jäähdytä seosta vielä hetki. Kun seos on jäähtynyt tarpeeksi lisää kananmunat yksitellen joukkoon. Sekoita vehnäjauhot, sooda ja leivinjauhe keskenään sekaisin ja lisää kuivat aineet lopuksi taikinan joukkooon. Kaada taikina vuokiin ja paista 200 asteessa, muffinssivuokia noin 20 minuuttia ja minikokoisia kakkuja noin 12 minuuttia. 

Taatelikakun maku vain paranee kun siltä malttaa säilyttää muutaman päivän jääkaapissa.