perjantai 22. joulukuuta 2017

Lanttulaatikko


  • 2 kg kuorittuja lanttuja
  • 3,5 dl lanttujen keitinlientä
  • 0,8 dl korppujauhoja
  • 4 dl kermaa
  • 60 g voita
  • 3-4 rkl siirappia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • muskottipähkinää 

Kuori ja pilko lantut. Keitä lantut kypsiksi ja ota keitinliemi talteen. Ota keitinlientä 3,5 desilitraa ja sekoita korppujauhot sen joukkoon. Soseuta lantut ja sekoita voi lanttusoseen joukkoon. Kun voi on sulanut, lisää joukkoon kerma, korppujauho-keitinliemiseos ja siirappi. Mausta suolalla ja ripauksella valkopippuria ja muskottipähkinää. Kaada seos vuokiin ja paista 150 asteessa pari tuntia.

Ohjeesta tulee 2 x 1,5 litran foliovuokaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti