sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Yhden kastikkeen tuorepastakasvislasagne

Lasagnesta ei taida saada koskaan onnistunutta kuvaa.


  • 250 g tuorepastalevyjä (ohje pastaan löytyy täältä)
  • 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
  • 200 g porkkanaa
  • 50 g pakastepinaattia
  • 1 sipuli 
  • 1-2 valkosipulin kynttä
  • 1 dl vettä
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl tomaattipyrettä
  • loraus öljyä
  • 1-2 tl basilikaa
  • 1-2 tl oreganoa
  • mustapippuria
  • suolaa
  • ripaus sokeria
  • 2-3 tomaattia
  • 150 g juustoraastetta

Pilko sipuli ja kuullota se kattilassa. Lisää joukkoon murskattu valkosipuli. Kaada joukkoon tomaattimurska, tomaattipyre ja vesi. Kuori porkkanat ja pilko ne muutamaan osaan, laita porkkanat tomaattikastikkeeseen kypsymään. Kun porkkanat ovat kypsiä, ota ne pois kastikkeen joukosta ja muusaa ne haarukalla. Lisää porkkanat takaisin kastikkeen joukkoon. Lisää kastikkeeseen pinaatti, kerma ja mausta basilikalla, oreganolla, mustapippurilla, suolalla ja ripauksella sokeria. Kiehauta vielä hetki. Lado uunivuokaa vuorotellen kastiketta, tomaattisiivuja, tuorepastalevyjä ja juustoraastetta. Paista 200 asteessa kunnes lasagnelevyt ovat kypsiä ja pinta on saanut hieman väriä.