keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

Sima

 
  • 1,5 l kiehuvaa vettä
  • 2,5 l kylmää vettä
  • 500 g fariinisokeria
  • 2 sitruunan mehu
  • pieni nokare hiivaa (herneen kokoinen palanen)
  • 4 tl sokeria 
  • rusinoita

Kiehauta 1,5 litraa vettä ja kaada se fariinisokerien päälle. Lisää joukkoon kylmä vesi ja puristettu sitruunamehu. Tarkista lämpötila ja kun neste on noin 38 asteista lisää joukkoon hiiva. Hiivan voi liuottaa pieneen määrään nestettä ja lisätä se sitten muun nesteen joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä vuorokausi. Laita puhtaaseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina ja pullota sima. Sima valmistuu jääkaapissa noin viikossa ja huoneenlämmössä muutamassa päivässä.

Vasta pullotettu sima. Rusinat vielä pohjalla.