tiistai 11. huhtikuuta 2017

Juusto-perunasämpylät

Tästä ohjeesta tulee 8 pienehköä sämpylää.


  • n. 2,75 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaurahiutaleita
  • 2 rkl perunahiutaleita
  • 50 g juustoraastetta
  • 3,5 g kuivahiivaa
  • ripaus suolaa
  • 1,6 dl vettä

Sekoita suurin  osa vehnäjauhoista, kaurahiutaleet, perunahiutaleet, kuivahiiva ja ripaus suolaa keskenään sekaisin. Lisää joukkoon juustoraaste ja reilusti kädenlämpöinen vesi. Lisää tarvittaessa jauhoja. Vaivaa taikina tasaiseksi ja laita taikina nousemaan puoleksi tunniksi. Leivo taikinasta sämpylöitä ja kohota sämpylöitä vielä toinen puolituntinen. Voitele nousseet sämpylät vedellä ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.