perjantai 7. huhtikuuta 2017

Broileripläjäys

Tämä on varmasti ensimmäisiä ruokia mitä olen lapsena opetellut itse tekemään. Resepti on alunperin äitini työkaverilta, mutta on vuosien saatossa hieman muuttunut. Alkuperäistä nimeä en myöskään enää muista, meillä tämä tunnetaan nimellä pläjäys tai peltipläjäys, koska tätä tulee siis koko peltillinen.




Pohja:
  • 250 g vehnäjauhoja
  • 7 g hiivaa
  • 3 dl vettä
  • suolaa
  • 2 rkl öljyä

Täyte:
  • 400 g jauhelihaa (tässä broilerin jauhelihaa)
  • 1 sipuli
  • 1 prk ananasmurskaa
  • 80 g kurkkusalaattia
  • 20 g sinappia
  • 100 g ketsuppia
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 200 g juustoraastetta

Sekoita vehnäjauhot ja hiiva keskenään sekaisin. Lisää joukkoon myös suola. Lisää reilusti kädenlämpöinen vesi ja öljy joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi ja jätä taikina nousemaan vähintään puoleksi tunniksi. Taikina jää löysäksi.

Paista jauheliha pilkotun sipulin kanssa. Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla. Kaada ananasmurska kulhoon, mittaa joukkoon kurkkusalaatti, sinappi ja ketsuppi. Sekoita aineet sekaisin ja lisää paistettu jauheliha joukkoon.

Levitä noussut taikina lusikalla leivinpaperin päälle. Ripottele jauhelihatäyte taikinan päälle. Ripottele lopuksi juustoraaste ja paista 200 asteessa noin puoli tuntia.