torstai 13. huhtikuuta 2017

Pasha


  • 50 g voita
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 200 g rahkaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl (20 g) mantelirouhetta
  • 50 g rusinoita

Vaahdota voi ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi. Lisää voi-sokerivaahdon joukkoon rahka, keltuainen, vaahdotettu kuohukerma sekä mausteet (sitruunamehu, vaniljasokeri, mantelirouhe ja rusinat). Vuoraa pashamuotti tai jos ei sellaista ole, kuten ei meilläkään, niin pieni siivilä harsokankaalla. Harsokankaan puuttuessa saumoista avatut suodatinpussit käy myös. Kaada seos muottiin. Laita siivilä kulhon päälle ja kelmuta koko kulho ja siivilä. Laita siivilän päälle painoksi pieni lautanen. Anna pashasta valuvan nesteen valua useita tunteja jääkaapissa. Kumoa kiinteytynyt pasha lautaselle ja koristele esim. appelsiinin siivuilla ja mintun lehdillä.