sunnuntai 9. huhtikuuta 2017

Linssi-kasvispata


  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 iso porkkana
  • pari perunaa
  • pala lanttua
  • muutama parsa- ja kukkakaalin kukinto
  • 1 dl punaisia linssejä
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • n. 3,5 dl vettä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • ripaus sokeria

Kuullota kattilassa pilkottu sipuli öljytilkassa. Lisää valkosipulimurska, kurkuma ja garam masala. Lisää pilkotut porkkanat, perunat ja lantut kattilaan. Sekoita joukkoon tomaattimurska ja vesi. Anna kiehua hetken ja lisää linssit sekä parsa- ja kukkakaalit. Anna hautua kannen alla kunnes kasvikset ovat kypsiä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja ripauksella sokeria.