perjantai 14. huhtikuuta 2017

Pääsiäisen suklaamunakakku



Pohja:
  • kananmunia
  • sokeria
  • vehnäjauhoja
  • perunajauhoja

Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Mittaa kananmunat lasiin. Minä käytin tässä tapauksessa kolme munaa. Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria kuin mitä munia on ja kolmanteen lasiin yhtä paljon jauhoja niin, että vehnäjauhoja on 70 % ja 30% perunajauhoja. 

Vaahdota kananmunia ja sokeria vähintään 10 minuuttia. Siivilöi keskenään sekoitetut jauhot muna-sokerivaahdon joukkoon ja nostele jauhot varovasti sekaisin. Suihkauta kakkuvuokaan (halkaisija 15 cm, korkeus 10 cm) vuokasprayta ja kaada taikina vuokaan. Kopsauta vuokaa muutama kerta pöytää vasten, jotta ilmakuplat poistuvat ja paista pohjaa noin 35 minuuttia.

Anna pohjan jäähtyä 10 minuuttia ja kumoa pohja. Jäähdytä ja leikkaa kolmeen osaan.

Kostutus ja täyte:
  • vaaleaa mehua
  • 2 dl laktoositonta vispikermaa
  • 100 g sitruunatuorejuustoa
  • 225 g persikkaa
  • sokeria oman maun mukaan

Vaahdota kerma ja lisää kerman joukkoon tuorejuusto, pilkotut persikat ja sokeria maun mukaan. Kostuta kakun ensimmäinen kerros ja levitä puolet täytteestä sen päälle, lisää toinen kakkukerros, kostuta ja levitä loput täytteestä sen päälle. Laita lopuksi viimeinen pohja kanneksi ja kostuta myös se. Kelmuta kakku ja anna makuuntua jääkaapissa yön yli.

Koristele kakku kermavaahdolla ja asettele päälle paljon erikokoisia suklaamunia.