tiistai 1. elokuuta 2017

Kaalilaatikko

Meillä kun aletaan tekemään kaalilaatikkoa, niin sitä tehdään kerralla enemmän. Tätä ohjetta kannattaa pienentää, jos ei halua syödä kaalilaatikkoa monen montaa päivää tai ei halua pakastaa sitä. 



  • 2 isoa sipulia
  • 1 kg jauhelihaa
  • 3 kg suikaloitua kaalia
  • 3 dl puuroriisiä
  • 2 l maitoa
  • 8 kananmunaa
  • 6 rkl siirappia
  • 3 tl meiramia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • voita

Pilko sipuli ja ruskista se jauhelihan kanssa. Mausta jauheliha suolalla ja mustapippurilla. Kaada paistettu jauheliha kulhoon odottamaan. Suikaloi kaali ja ruskista/kuullota se voissa. Kaada paistetut kaalit jauhelihan joukkoon. Keitä puuroriisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi ja sekoita riisit jauhelihan ja kaalin joukkoon. 

Jaa kaali-jauheliha-riisiseos uunivuokiin. Sekoita kananmunat ja maito keskenään sekaisin. Mausta munamaito suolalla, mustapippurilla ja meiramilla. Jaa munamaito vuokiin. Laita jokaiseen vuokaan muutama nokare voita ja valuta päälle siirappia. Paista 200 asteessa noin 1,5 tuntia.