Pohja:
- 45 g voita
- 45 g suklaata (puolet tummaa suklaata ja puolet maitosuklaata)
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 0,5 tl vaniljasokeria
- 0,75 dl gluteenitonta jauhoseosta (Semper Fin Mix)
- 0,2 dl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,25 dl maitoa
Kuorrutus:
- 2 dl kuohu- tai vispikermaa
- 2 dl fariinisokeria
- 25 g voita
- ripaus suolaa
- sormisuolaa
Sulata voi ja suklaa kattilassa. Sekoita kananmuna ja sokeri käsivispilällä sekaisin. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt voi-suklaaseos. Siivilöi joukkoon kuivat aineet ja lopuksi maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halkaisija 18 cm). Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia, hieman uunista riippuen. Meidän uunilla piirakka paistuu 18 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Keitä kermaa ja fariinisokeria 15-20 minuuttia pienellä lämmöllä koko ajan sekoitellen. Jäähdytä kinuskia muutama minuutti ja lisää joukkoon voi ja ripaus suolaa. Levitä kinuski jäähtyneen suklaapiirakan päälle ja ripottele päälle sormisuolaa.