maanantai 21. elokuuta 2017

Suklaa-suolakinuskipiirakka (gluteeniton)



Pohja:
  • 45 g voita
  • 45 g suklaata (puolet tummaa suklaata ja puolet maitosuklaata)
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 0,75 dl gluteenitonta jauhoseosta (Semper Fin Mix)
  • 0,2 dl kaakaojauhetta (makeuttamatonta)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,25 dl maitoa

Kuorrutus:
  • 2 dl kuohu- tai vispikermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 25 g voita
  • ripaus suolaa
  • sormisuolaa

Sulata voi ja suklaa kattilassa.  Sekoita kananmuna ja sokeri käsivispilällä sekaisin. Lisää joukkoon hieman jäähtynyt voi-suklaaseos. Siivilöi joukkoon kuivat aineet ja lopuksi maito. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun vuokaan (halkaisija 18 cm). Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia, hieman uunista riippuen. Meidän uunilla piirakka paistuu 18 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

Keitä kermaa ja fariinisokeria 15-20 minuuttia pienellä lämmöllä koko ajan sekoitellen. Jäähdytä kinuskia muutama minuutti ja lisää joukkoon voi ja ripaus suolaa. Levitä kinuski jäähtyneen suklaapiirakan päälle ja ripottele päälle sormisuolaa.