- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kaurahiutaleita
- 0,5 dl grahamjauhoja
- 7 g kuivahiivaa
- 1 rkl ruokosokerisiirappia
- 2,5 dl vettä
- 100 g porkkanaa
- 0,25 dl öljyä
- ripaus suolaa
Sekoita kuivahiiva osaan vehnäjauhoja. Lisää joukkoon myös ripaus suolaa, kaurahiutaleet ja grahamjauho. Lisää reilusti kädenlämpöinen vesi, raastettu porkkana ja ruokosokerisiirappi. Sekoita ja lisää lopuksi öljy sekä loput vehnäjauhot. Sekoita taikina lusikalla tasaiseksi ja anna taikinan nousta puoli tuntia. Nostele taikinasta isolla lusikalla tai pienellä kauhalla samankokoisia kasoja leivinpaperin päälle ja anna nousta toiset puoli tuntia. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Ohjeesta tulee noin 8-10 sämpylää.