keskiviikko 23. elokuuta 2017

Broilerivoileipäkakku

Tämä kakku on halkaisijaltaan noin 22 cm ja täytettä on kahdessa välissä. 



  • n. 15 viipaletta täysjyväpaahtoleipää
  • kanalientä tai maitoa
  • 300 g kypsää broileria
  • 200 g taco tuorejuustoa
  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 150 g majoneesia
  • 1 iso tomaatti
  • pätkä maustekurkkua
  • 10 g (1 tl) sinappia
  • ripaus mustapippuria
  • (suolaa)

Kakun pintaan:
  • 150 g tuorejuustoa
  • 150 g majoneesia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • salaattia
  • herneenversoja
  • kirsikkatomaatteja
  • miniluumutomaatteja
  • viinirypäleitä

Pilko kypsä broileri pieneksi kuutioksi. Pilko myös tomaatti ja maustekurkku hienoksi kuutioksi. Sekoita tuorejuustot, majoneesi ja sinappi keskenään sekaisin. Lisää joukkoon pilkotut broilerit, tomaatti ja maustekurkku. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla. Anna täytteen makuuntua muutama tunti.

Kelmuta pyöreän reunavuoan tai irtopohjavuoan sisäpuoli ja laita se tarjoilulautaselle. Vuoraa pohja leipäviipaleilla, niin ettei siihen jää rakoja. Kostuta leipiä tilkalla kanalientä tai maitoa. Levitä puolet täytteestä leipien päälle ja laita täytteen päälle uusi kerros leipää. Kostuta leivät ja levitä loput täytteestä leipien päälle. Laita loput leipäviipaleet pintaan, kostuta myös ne ja kelmuta kakku reunavuokineen. Anna maustua yön yli jääkaapissa.

Ota kakun ympäriltä kelmut ja reunavuoka pois. Sekoita pintaan tuleva tuorejuusto ja majoneesi keskenään sekaisin. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria. Levitä seos kakun päälle. Koristele herneenversoilla, salaatilla, tomaateilla ja viinirypäleillä.