tiistai 29. elokuuta 2017

Nakkipata


  • 400 g perunoita
  • 200 g porkkanoita
  • 200 g nakkeja
  • 1 sipuli
  • 1 paprika
  • 100 g herneitä
  • 2 dl kermaa
  • 1-2 dl vettä
  • 2-3 rkl tomaattisosetta
  • suolaa
  • mustapippuria

Ruskista hienonnettu sipuli ja viipaloidut nakit. Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Laita paistetut nakit ja sipulit sekä pilkotut perunat ja porkkanat uunipataan. Sekoita tomaattisose kerman ja veden joukkoon ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos uunivuokaan. Laita vuoka uuniin 200 asteeseen. Anna kasvisten kypsyä lähes kypsiksi ja lisää sitten paprikat ja herneet. Jatka kypsennystä kunnes perunat ja porkkanat ovat kypsiä.