perjantai 2. helmikuuta 2018

Runebergin tortut


  • 200 g voita
  • 2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl (n. 80 g) kaurakeksimuruja
  • 2 dl (n. 80 g) mantelijauhetta
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,75 dl maitoa

Päälle: 
  • 1 dl vettä
  • 0,25 dl Xante-likööriä
  • 2 rkl sokeria
  • vadelmahilloa
  • 2 rkl tomusokeria
  • tilkka vettä

Vaahdota pehmeä voi sokerin kanssa. Lisää joukkoon yksitellen kananmunat. Mittaa kaikki kuivat aineet keskenään sekaisin ja lisää ne taikinaan yhdessä maidon kanssa. Nostele taikina runebergtorttuvuokiin tai ihan tavallisiin paperivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Kiehauta vesi, likööri ja sokeri keskenään ja sivele hieman jäähtyneitä torttuja muutaman kerran liemellä. 

Laita jokaisen tortun päälle teelusikallinen vadelmahilloa. Tee tomusokerista ja vedestä tahnamainen sekoitus ja tee sillä rinkula hillon ympärille.