torstai 22. helmikuuta 2018

Kasvishernekeitto

  • 1,5 l kasvislientä (tässä veden lisäksi 2 Knorrin kasvisfondikuppia, á 28 g)
  • 400 g kuivattuja herneitä
  • 1-2 sipulia
  • 400 g porkkanaa
  • 1-2 rkl sinappia
  • 1 tl meiramia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä

Huuhtele herneet ja laita ne kattilaan. Peitä herneet vedellä niin, että veden pinta on tuplasti herneiden yläpuolella. Kiehauta herneet ja vesi. Ota kattila liedeltä ja anna herneiden liota kannen alla kuumassa vedessä tunnin verran. Kaada liotusvesi pois ja kaada herneet kasvisliemeen.

Kuori porkkanat ja laita ne kokonaisina herneiden ja kasvisliemen kanssa kiehumaan. Pilko ja kuullota sipulit öljyssä ja laita myös ne keiton joukkoon kiehumaan. Anna kiehua parisen tuntia, poimi porkkanat keitosta pois ja hienonna ne haarukalla. Lisää hienonnettu porkkana takaisin keittoon ja mausta keitto sinapilla, meiramilla, mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.