torstai 8. helmikuuta 2018

Broileria kerma-sinappikastikkeessa

Tämä ruoka on saanut inspiraationsa Juice Leskisen Lamminpään lumous-nimisestä annoksesta. Mutta koska en syö possua, mitä alkuperäisessä annoksessa on, tai muutakaan punaista lihaa, tästä muotoutui broileriruoka. 


  • 350 g broilerin rintafilettä
  • 3 dl kermaa
  • 0,5 dl vettä
  • 70 g tomaattipyrettä
  • 1 rkl dijon-sinappia
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria
  • 1 tl currymaustetta
  • 0,5 tl inkivääritahnaa
  • 1 tl kanelia
  • loraus öljyä

Suikaloi broilerin fileet, kuori ja murskaa valkosipulit.  Paista broilerisuikaleet lorauksessa öljyä ja mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Ota broilerit hetkeksi pois pannulta ja mittaa samalle pannulle kerma, vesi, sinappi, tomaattipyre ja murskatut valkosipulit. Sekoita kastike tasaiseksi ja kiehauta. Laita broilerit takaisin pannulle, lisää curry, inkivääritahna ja kaneli. Anna hautua kannen alla 10 minuuttia.

Tarjoa esim. riisin kanssa. Lamminpään lumousta olen syönyt Tampereen työväen teatterissa myös (grillimaustettujen ??) perunoiden kanssa ja tästä syystä tällä kertaa kastikkeen kanssa oli tarjolla omatekoisia lohkoperunoita