sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Laskiaisdonitsit

Meillä ei ihan hirveästi välitetä perinteisistä laskiaispullista, joten tänä vuonna tehtiin laskiaisdonitsit.


  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  • 1 dl maitoa
  • 0,5 dl öljyä
  • 2 tl sitruunamehua
Donitsien voiteluun:
  • 50 g voita
  • kanelisokeria

Täyte:
  • 2 dl vispikermaa
  • 30 g vaniljakreemijauhetta
  • 2 rkl vadelmahilloa

Sekoita kuivat aineet keskenään sekaisin ja lisää taikinaan kananmuna, maito, öljy ja sitruunamehu. Sekoita taikina nopeasti sekaisin lusikalla. Siirrä taikina pursotuspussiin ja pursota taikina voideltuun donitsipeltiin. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa donitsit ja voitele ne kuumina sulatetulla voilla ja pyöritä ne sen jälkeen kanelisokerissa. Jäähdytä.

Vispaa vispikerma ja vaniljakreemijauhe keskenään sekaisin. Lisää joukkoon vadelmahillo. Halkaise jäähtyneet donitsit ja pursota täytettä donitsien väliin.

Ohjeesta tulee 12 donitsia.