Taikina:
- 2,5 dl vaniljakastiketta
- 1 dl vettä
- 7 g kuivahiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- 7,5-8 dl vehnäjauhoja
- 65 g voita
Väliin ja pinnalle:
- 50 g voita
- 70-100 g sokeria
Lämmitä vaniljakastike ja vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää nesteiden joukkoon sokeri, vaniljasokeri, ripaus suolaa ja osa vehnäjauhoista, joiden sekaan on sekoitettu kuivahiiva. Lisää loput jauhot vähitellen ja jauhojen lisäyksen loppupuolella sulatettu voi. Vaivaa taikina palloksi. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa puoli tuntia.
Kaulitse taikinasta suorakaiteen muotoinen ohuehko levy ja voitele levy voisulalla ja ripottele levyn päälle hiukan sokeria. Taita toinen reuna toisen päälle ja leikkaa levystä noin 2 cm:n levyisiä suikaleita. Pyöritä suikaleet pöytää vasteen kierteelle, toisesta päästä kääntäen toiseen suuntaan ja toisesta vastakkaiseen. Solmi kierteet löysälle solmulle ja nosta leivinpaperin päälle nousemaan puoleksi tunniksi.
Kaulitse taikinasta suorakaiteen muotoinen ohuehko levy ja voitele levy voisulalla ja ripottele levyn päälle hiukan sokeria. Taita toinen reuna toisen päälle ja leikkaa levystä noin 2 cm:n levyisiä suikaleita. Pyöritä suikaleet pöytää vasteen kierteelle, toisesta päästä kääntäen toiseen suuntaan ja toisesta vastakkaiseen. Solmi kierteet löysälle solmulle ja nosta leivinpaperin päälle nousemaan puoleksi tunniksi.
Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia, hieman uunista riippuen.