maanantai 26. helmikuuta 2018

Lohipaistos


  • 200 g lohta
  • 1 sipuli
  • n. 80 g paprikaa
  • loraus öljyä
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • 75 g creme bonjour cuisine fraichea (sipulisekoitus)
  • ruohosipulia
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 50 g juustoraastetta

Pilko sipuli, suikaloi paprika ja kuutioi kala. Kuullota sipulia öljyssä ja lisää joukkoon paprikasuikaleet sekä kalakuutiot. Paista muutama minuutti ja mausta suolalla.

Sekoita kananmunat, kerma ja creme bonjour cuisine keskenään sekaisin. Mausta seos pieneksi saksitulla ruohosipulisilpulla, mustapippurilla ja ripauksella suolaa.

Kaada sipuli-paprika-kalasekoitus vuokaan ja kaada nestemäinen seos päälle. Ripottele lopuksi juustoraaste ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. 

Nämä paistokset on tehty kartonkiseen 0,3 litran vetoiseen annosvuokaan, joita tuli tästä määrästä kaksi kappaletta.


2 kommenttia:

  1. Onpas herkullisen näköinen paistos. Kiva idea tehdä noihin kartonkivuokiin.

    VastaaPoista
  2. Itse tykkään tehdä joitakin juttuja noihin kartonkivuokiin. Toivottavasti niitä vaan saa jatkossakin jostain. Olen joskus aikoinaan ostanut niitä kasan Eskimon tehtaanmyymälästä, enkä siis tiedä löytyykö vuokia kauppojen hyllyistä, toivottavasti.

    VastaaPoista