torstai 26. lokakuuta 2017

Pavlova


  • 3 isoa kananmunan valkuaista
  • 150 g sokeria
  • 1 tl maissitärkkelystä
  • 1 tl sitruunamehua
  • 2 dl vispikermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • (sokeria)
  • marjoja ja/tai hedelmiä

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Siivilöi maissitärkkelys sokerin joukkoon ja ala lisäämään sitä valkuaisvaahdon joukkoon ruokalusikallinen kerrallaan. Lisää lopuksi sitruunamehu. Levitä marenkivaahto leivinpaperille kakun muotoon ja paista uunista riippuen 75-100 asteessa vähintään kaksi tuntia. 

Lisää vispikerman joukkoon vaniljasokeri ja halutessasi tavallista sokeria. Vaahdota kerma ja levitä se marenkipohjan päälle. Koristele marjoilla ja/tai hedelmillä.