maanantai 16. lokakuuta 2017

Hunaja-kaurasämpylät


  • 2,5 dl vettä
  • 7 g hiivaa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl rouheaa kaurajauhoa/kauralesettä
  • 2 rkl hunajaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 0,3 dl öljyä
  • n. 6 dl vehnäjauhoja

Sekoita kuivahiiva kaurahiutaleiden ja -jauhojen/leseiden joukkoon. Lisää joukkoon suola, vesi, hunaja ja öljy. Sekoita vehnäjauhot joukkoon, kunnes taikina irtoaa taikinakulhon reunoilta. Nostata taikinaa vähintään puoli tuntia. Leivo sämpylät ja nostata niitä vielä uunin lämpiämisen ajan. Sivele sämpylät vedellä ennen paistoa. Paista 175-185 asteessa noin 20 minuuttia.