tiistai 1. toukokuuta 2018

Lusikkamunkit


  • 2,5 dl vettä
  • 7 g kuivahiivaa
  • 0,75 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 70 g voita
  • n. 5 dl vehnäjauhoja
  • öljyä paistamiseen
  • sokeria

Sekoita kuivahiiva osaan vehnäjauhoja. Lisää joukkoon sokeri ja suola. Mittaa reilusti kädenlämpöinen vesi joukkoon ja sekoita. Sulata voi ja lisää se yhdessä loppujen jauhojen kanssa. Taikina jää löysemmäksi kuin tavallinen pullataikina. Anna taikinan nousta vähintään puoli tuntia.

Kuumenna öljy 180 asteiseksi ja ota kasa taikinaa isoon lusikkaan ja tipauta se öljyyn toista lusikkaa apuna käyttäen. Kun munkki on kypsä, nosta se hetkeksi talouspaperin päälle valumaan ja sokeroi sen jälkeen.

 Nauti munkit esimerkiksi siman kanssa.