sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Voileipäkakkurulla


  • 12 isohkoa siivua paahtoleipää
  • n. 1 dl kasvislientä/kanalientä/maitoa

Täyte:
  • 250 g kypsää broileria
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 50 g majoneesia
  • 1 iso tomaattia
  • 40 g maustekurkkua
  • 10 g sinappia
  • mustapippuria

Kuorrutus ja koristelu:
  • 75 g majoneesia
  • 75 g maustamatonta tuorejuustoa
  • kurkkua
  • kirsikkatomaatteja
  • viinirypäleitä
  • mustapippuria

Pilko kypsä broileri, tomaatti ja maustekurkku hienoksi kuutioksi. Lisää kuutioiden joukkoon tuorejuusto ja majoneesi. Mausta täyte sinapilla ja mustapippurilla.

Leikkaa leivistä reunat pois ja asettele ne tuorekelmun päälle. Laita kolme leipäpalaa yhteen riviin. Aloita toinen rivi puolikkaalla leipäsiivulla, jotta saumat eivät ole kohdakkain. Kostuta enemmän leipäpalojen reunoja, sillä leivän keskusta kostuu melko hyvin täytteestä. Levitä täyte leipälevyn päälle ja rullaa se kelmun avulla kuten kääretorttu. Kääri leipärullan ympärille vielä kelmua, jotta siitä tulee tiivis pötkö. Laita leipäpötkylä maustumaan jääkaappiin seuraavaan päivään asti.

Valmista seuraavana päivänä kuorrutus sekoittamalla majoneesi ja tuorejuusto keskenään. Mausta ripauksella mustapippuria. Levitä kuorrutus leipärullan päälle ja koristele kurkkusiivuilla, kirsikkatomaateilla ja viinirypäleillä.