tiistai 6. kesäkuuta 2017

Omenasämpylät


  • 7 g kuivahiivaa
  • 2 dl puurohiutaleita
  • n. 250 g omenaraastetta
  • 5 dl vettä
  • 0,5 dl öljyä
  • n. 11-12 dl vehnäjauhoja
  • suolaa

Sekoita kuivahiiva osaan vehnäjauhoja. Lisää joukkoon puurohiutaleet, suola, reilusti kädenlämpöinen vesi sekä öljy. Raasta pari omenaa karkeaksi raasteeksi ja lisää omenaraaste taikinan joukkoon. Lisää loput jauhot vaivaten. Kohota taikinaa 30 minuuttia ja jaa taikina 14-16 osaan. Pyöritä sämpylät jauhoja apuna käyttäen. Kohota sämpylöitä vielä toinen puolituntinen, voitele sämpylöiden pinta vedellä ja paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.