keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Marjainen mustikka-sitruunatäytekakku



Pohja:
Täyte:
  • mustikkahilloa
  • 2 dl kermaa
  • 0,5 annos lemon curdia (ohje täältä)
  • pensasmustikoita
Päälle:
  • mansikoita
  • pensasmustikoita
  • vadelmia
  • 2 dl kermaa (+väriaineita)

Halkaise kakku kolmeen osaan ja kostuta pohjia vähän. Vaahdota täytteeseen tuleva kerma ja sekoita sen joukkoon lemon curd. Levitä pohjan päälle mustikkahilloa, hillon päälle sitruunakermaa ja ripottele kerman päälle mustikoita. Toista sama toisessa kerroksessa. Laita viimeinen kakkupohja kerros kakun päälle ja kelmuta kakku maustumaan jääkaappiin.

Vaahdota kerma ja ota siitä kahteen lasi ruokalusikallinen vaahtoa. Värjää laseissa olevat kermat haluamillasi väreillä. Levitä värjäämätön kerma joka puolelle kakkua. Laita värjättyjä kermoja pieninä nokareina pitkin kakun reunoja ja levitä palettiveitsellä tasaiseksi. Asettele kakun päälle mansikoita, mustikoita ja vadelmia.

Tässä kakussa käytin punaista ja lilaa väriainetta.