maanantai 10. heinäkuuta 2017

Lasikakku

Tähän lasikakkuun käytettiin ylimääräinen kakkupohjakerros. Kakun voi toteuttaa myös kulhokakkuna.


  • kakkupohjaa tai kääretorttulevyä
  • mansikoita
  • sokeria
  • lemon curdia (ohje täältä)
  • vispikermaa

Perkaa mansikat, viipaloi ne ja ripottele päälle hiukan sokeria. Anna mansikoiden mehustua jonkin aikaa. Revi kakkupohjan palasia lasin pohjalle. Laita niiden päälle vuorotellen mehustuneita mansikoita, lemon curdia ja kermavaahtoa. Toista sama uudelleen, lasin koosta riippuen.

Neljään viinilasikakkuun käytettiin noin litra mansikoita, linkin ohjeen mukainen määrä lemon curdia sekä 2 dl vispikermaa. Yhden lasin vetoisuus vedellä mitattuna on 3 dl.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti