lauantai 23. joulukuuta 2017

Porkkanalaatikko


  • 2 dl vettä
  • 2 dl puuroriisiä
  • 1 l maitoa
  • 1,2 kg kuorittuja porkkanoita
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kermaa
  • 50 g voita
  • 2 rkl siirappia
  • suolaa
  • valkopippuria
  • muskottipähkinää

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää puuroriisi veden joukkoon. Kun vesi on imeytynyt lähes kokonaan riisin joukkoon lisää maitoa parissa erässä puuron joukkoon. Keittele miedolla lämmöllä, kunnes riisi on kypsää.

Kuori ja palastele porkkana. Keitä porkkanat kypsiksi ja soseuta ne. Lisää soseen joukkoon voi ja kun se on sulanut, sekoita sekaan riisipuuro, maito, kerma, siirappi, suola ja ripaus valkopippuria ja muskottipähkinää. 

Kaada seos uunivuokiin ja paista 150 asteessa pari tuntia.

Ohjeesta tulee 2 x 1,5 l foliovuokaa.