tiistai 19. joulukuuta 2017

Marmeladit

 
  • 3 dl sokeria
  • 3 dl vettä
  • 2 tl agar agaria
  • muutama tippa makuainetta
  • 1/3 tl sitruunahappoa
  • muutama tippa elintarvikeväriä
  • Siro sokeria

Keitä sokeria, vettä ja agar agar-jauhetta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja lisää seoksen joukkoon makuaine, sitruunahappo ja väriaine. Kaada seos muotteihin ja anna jäähtyä jääkaapissa parisen tuntia. Irroita marmeladit muotistaan ja laita ne leivinpaperin päälle (puolipalloissa tasainen puoli ylöspäin). Anna kuivua huoneenlämmössä vähintään vuorokausi. Kuivumisaika riippuu ilmankosteudesta. Yhdistä puolipallot halutessasi ja pyörittele Siro-sokerissa. 

Kuvan vihreät marmeladit on maustettu päärynämakuaineella ja värjätty vihreällä ja punaiset on maustettu mansikkamakuaineella ja värjätty punaisella.