tiistai 12. joulukuuta 2017

Marengit


  • kananmunan valkuaista
  • sokeria
  • (elintarvikevärejä)

Punnitse kananmunan valkuainen ja mittaa sokeria 1,5-kertainen määrä valkuaisiin nähden. Esim. 100 g valkuaisia ja 150 g sokeria.

Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi, mieluiten teräs- tai lasikulhossa. Valkuainen on sopivaa, kun se pysyy kulhossaan vaikka kulhon kääntäisi ylösalaisin. Jatka vaahdottamista ja lisää sokeria vähän kerrallaan. Vaahdota kunnes vaahto on kovaa ja kiiltavää. Värjää vaahto halutessasi.

Siirrä vaahto pursotuspussiin ja pursota siitä marenkeja. 

Kypsennä marengit uunissa. Sopiva kypsennyslämpötila pitää etsiä omasta uunista. 

Meidän uunilla parhaat marengit tulee, kun niitä paistaa muutamia tunteja kiertoilmassa lämpötilan ollessa 60-65 astetta. Vähänkään kuumemmassa lämpötilassa marengit alkavat ruskettumaan. Meillä taitaa olla siis melko ärhäkkä uuni.