maanantai 4. kesäkuuta 2018

Pikeeri

Koristelin yhtenä päivänä dinosauruspipareita pikeerillä ja kun sitä sen verran harvoin tekee, niin piti kaivaa pikeeriohjeet esiin.


  • 1 ison kananmunan valkuainen
  • muutama tippa sitruunamehua
  • tomusokeria:
    • n. 5 dl tomusokeria (tämä käy esim. pipariosien kiinnitykseen)
    • n. 3,5 dl tomusokeria (ääriviivoihin)
    • n. 2,5 - 3 dl tomusokeria (ääriviivojen täyttöön)

Sekoita valkuainen, sitruunamehu ja tomusokeri käsivispilällä hyvin sekaisin. Kopauta kulho pöytään, niin ilmakuplat nousevat pintaan. Anna seoksen seistä jonkin aikaa ennen käyttöä. Kulho kannattaa peittää esimerkiksi kelmulla, jottei pinta kuivu.

Halutessasi värjää pikeeri lopuksi, sekoita väri lusikalla, niin ettei massaan muodostu ilmakuplia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti