tiistai 12. kesäkuuta 2018

Kanakebab


  • 800 g kananpojan jauhelihaa
  • 1 isohko sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl mustapippuria
  • 2 tl paprikamaustetta
  • ripaus chiliä
  • öljyä

Kuullota pieneksi pilkotut sipulit ja valkosipulit öljyssä. Lisää sipulien joukkoon paprikajauhe sekä chili. Sekoita jauheliha, suola ja pippuri sekä kuullotetut sipulit keskenään sekaisin. Voitele pätkä foliota öljyllä ja muotoile jauhelihataikinasta noin 30 cm:n pituinen pötkö. Rullaa folio tiukaksi paketiksi, sulje päät ja rullaa vielä toinenkin foliokerros pötkylän ympärille. Nosta pötkö leivinpaperin päälle peltille ja paista lihaa 125 asteessa noin 1,5 tuntia. Anna lihan jäähtyä paketissaan.

Leikkaa jäähtynyt liha ohuiksi siivuiksi terävällä veitsellä tai vaikka juustohöylällä ja lämmitä lihat pikaisesti pannulla.