tiistai 26. kesäkuuta 2018

Possun ribsit

Meillä ei juurikaan tehdä ruokaa punaisesta lihasta, koska en sitä itse syö eikä mieskään mitenkään erityisen paljoa, ainakaan kotioloissa. Juhannuksena tehtiin kuitenkin possun ribsejä, koska mies niitä halusi.


  • 1 kg possun ribsejä
  • n. 7 tl kuivamausteseosta (sis. suola, paprika, sokeri, chili, mustapippuri, valkosipuli, paahdettu sipuli, sipuli, limemehujauhe)
  • 4-5 isoa rkl barbeque-kastiketta

Ota ribsit huoneenlämpöön tunti-pari ennen paistamista. Levitä lihan päälle kuivamausteseos. Kääri liha folioon ja paista lihaa 125 asteessa noin 3 tuntia. Jos liha irtoaa helposti luista, levitä barbeque-kastike lihan päälle. Kuumenna uuni 225 asteeseen ja laita liha takaisin uuniin foliopaketti avattuna. Anna lihan paistua vielä 10-15 minuuttia.