torstai 21. kesäkuuta 2018

Tomaatti-mozzarellaleivokset


  • 16 viipaletta vaaleaa leipää
  • 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 30 g majoneesia
  • mustapippuria 
  • (suolaa)
  • 2-4 tomaattia (koosta riippuen)
  • 125 g mozzarellaa
  • vihreää salaattia
  • 8 miniluumutomaattia
  • 8 basilikanlehteä
  • pinjansiemeniä
  • voita paistamiseen

Leikkaa leivät halkaisijaltaan 7 cm:n pyöreällä muotilla. Paista leipäkiekkoja kevyesti voissa. Anna leipien jäähtyä.

Sekoita maustamaton tuorejuusto ja majoneesi keskenään sekaisin. Mausta seos mustapippurilla (ja suolalla). Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Revi salaatista suurin piirtein leipäkiekon kokoisia palasia. Halkaise miniluumutomaatit.

Levitä tuorejuusto-majoneesiseosta jäähtyneiden leipäkiekkojen päälle. Laita kahdeksan voidellun leipäkiekon päälle salaattia, tomaattisiivuja ja mozzarellasiivuja. Paina niiden päälle toiset voidellut leipäkiekot. Koristele pinta halkaistuilla miniluumitomaateilla, basilikanlehdellä ja pinjansiemenillä.

Ohjeesta tulee 8 leivosta.