perjantai 9. helmikuuta 2018

Täytetyt lätyt



Taikina:
  • 4 kananmunaa
  • 1,5 l maitoa
  • n. 450 g vehnäjauhoja
  • suolaa
  • rasvaa paistamiseen

Täyte:
  • 1 sipuli
  • 400 g jauhelihaa (tässä broilerin jauhelihaa)
  • 150 g porkkanaa
  • 100 g herneitä
  • pari tomaattia
  • 75 g jyväpastaa
  • 0,5 prk (115 g) ananassalsaa
  • 0,5 dl vettä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • paprikamaustetta
  • 250 g juustoraastetta (+ ekstraa, jos haluat päällekin juustoraastetta)

Valmista lättytaikina sekoittamalla kaikki ainekset keskenään sekaisin. Paista halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoisia lättyjä. 

Pilko sipuli, raasta porkkanat ja kuutioi tomaatti. Keitä jyväpasta pakkauksen ohjeen mukaan. Paista sipulit ja jauheliha pannulla. Mausta jauheliha suolalla, mustapippurilla ja paprikamausteella. Lisää pannulle porkkanaraaste, herneet, pilkotut tomaatit, ananassalsa ja vesi. Anna kiehua hetken kannen alla. Lisää lopuksi jyväpasta joukkoon. Sekoita ja tarkista maku.

Laita jokaisen lätyn päälle iso ruokalusikallinen täytettä ja juustoraastetta. Taittele lätyt paketiksi (ja ripottele halutessasi päälle vielä juustoraastetta). Kuumenna lättyjä hetki 200-asteisessa uunissa.

Ohjeesta tulee noin 25 täytettyä lättyä.