tiistai 30. tammikuuta 2018

Voisilmäpullat


  • 2,5 dl vettä
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 1 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 75 g voita
  • n. 7,5 dl vehnäjauhoja

Pullien päälle:
  • n. 60 g voita
  • n. 60 g sokeria
  • kananmunaa voiteluun
 
Sekoita kuivahiiva osaan vehnäjauhoja. Lisää joukkoon sokeri, reilusti kädenlämpöinen vesi ja ripaus suolaa. Sulata voi ja lisää voisula ja loput vehnäjauhot taikinaan. Vaivaa taikina palloksi  ja kohota taikinaa vähintään puoli tuntia.
 
Jaa taikina 10 osaan. Pyörittele palaset palloiksi ja anna pullien kohota puolisen tuntia. Voitele pullat kananmunalla ja paina pullien keskelle kolo ja laita koloon nokare voita ja voin päälle sokeria. Paista pullia 225 asteessa n. 10 minuuttia.