torstai 9. elokuuta 2018

Mustikka-mansikkabrita


Pohja:
  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,7 dl maitoa

Marenki:
  • 2 kananmunan valkuaista
  • 1,3 dl sokeria

Väliin ja päälle:
  • 2 dl vispikermaa
  • sokeria
  • tuoreita mansikoita ja pensasmustikoita

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään sekaisin. Lisää taikinan joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe sekä maito taikinan joukkoon. 

Vaahdota valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeria valkuaisvaahdon joukkoon vähän kerrallaan, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

Levitä taikinasta kaksi halkaisijaltaan 20 cm pyöreää levyä ja levitä marenkivaahto näiden päälle. Paista 175 asteessa noin 15-20 minuuttia. Jäähdytä kakkupohjat.

Mausta vispikerma sokerilla ja vaahdota se. Levitä puolet kermavaahdosta toisen kakkupohjan päälle ja ripottele kerman päälle runsaasti tuoreita, viipaloita mansikoita. Nosta toinen kakkupohja mansikoiden päälle, levitä päälle loput kermat ja koristele pensasmustikoilla.