sunnuntai 5. elokuuta 2018

Arancini


  • 2 dl risottoriisiä
  • 6 dl kasvislientä
  • 1 rkl voita
  • 1 dl juustoraastetta (tässä grana padanoa)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 kananmunan keltuainen
  • 1 pkt mozzarellajuustoa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl korppujauhoja

Keitä risottoriisi kasvisliemessä paketin ohjeen mukaan. Valuta tarvittaessa liiat kasvisliemet pois ja lisää kuuman riisin joukkoon voi ja juustoraaste. Mausta suolalla, mustapippurilla ja halutessasi muilla mausteilla, sillä näistä palloista tulee tämän ohjeen mukaan tehtynä miedon makuisia. Jäähdytä riisiseos. Kun seos on jäähtynyt, lisää joukkoon kananmunan keltuainen. 

Ota riisiseosta kostealle kädelle ja levitä se kämmenen kokoiseksi. Laita riisin keskelle pala mozzarellaa ja taittele riisi mozzarellan ympärille palloksi, niin ettei mozzarellaa näy yhtään. Palloja tulee 9-10 kappaletta. Laita pallot hetkeksi jääkaappiin.

Riko kananmunan rakenne pieneen kulhoon ja pyöritä pallot kananmunan seassa ja sen jälkeen korppujauhoissa. Friteeraa palloja 180 asteisessa öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes ne on kullanruskeita.