maanantai 6. elokuuta 2018

Maissi-juustokeitto

  • 1-2 sipulia
  • loraus öljyä
  • 2 rkl voita
  • 4 rkl vehnäjauhoja
  • 1 l kasvislientä
  • 800 g maissia
  • 200 g sulatejuustoa (tässä oli cheddarsulatejuustoa)
  • suolaa
  • mustapippuria

Pilko sipuli ja kuullota sipuli kattilassa lorauksessa öljyä. Lisää joukkoon voi ja vehnäjauhot. Kun vehnäjauhot ovat imeytyneet rasvan joukkoon lisää kasvisliemi. Sekoita tasaiseksi. Kun liemi kiehuu, lisää joukkoon maissit. Anna kiehua noin 15 minuuttia. Kaada keitto blenderiin ja soseuta keitto. Siiviöi halutessasi. Kaada keitto takaisin kattilaan ja lisää sulatejuusto. Kun juusto on sulanut mausta keitto suolalla ja mustapippurilla.