tiistai 27. maaliskuuta 2018

Tabouleh


  • 1 dl bulguria
  • 2 dl vettä
  • muutama varsi kevätsipulia
  • 1-2 tomaattia
  • pätkä kurkkua
  • 1/2 - 1 ruukku lehtipersiljaa
  • 1/3 ruukku minttua
  • 5 rkl sitruunamehua
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria 

Kiehauta vesi ja lisää veden joukkoon 1 rkl sitruunamehua, 1 rkl oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Kaada joukkoon bulgur, laita kansi päälle ja anna veden imeytyä bulgurin joukkoon. Valuta loput vedet pois, mikäli sitä on yhtään jäänyt kattilaan. 

Pilko kevätsipulit, kurkku ja tomaatti. Hienonna lehtipersilja ja minttu. Yhdistä kaikki aineet bulgurin joukkoon. Mausta salaatti sitruunamehulla, oliiviöljyllä, mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.