tiistai 18. huhtikuuta 2017

Tuorepasta


  • 400 g 00-jauhoja
  • 4-5 kananmunaa (koosta riippuen)

Mittaa jauhot pöydälle. Tee jauhojen keskelle kuoppa ja riko kananmunat kuoppaan. Sekoita jauhoja pikku hiljaa kananmunien sekaan. Kun kaikki jauhot ja kananmunat ovat sekoittuneet toisiinsa, vaivaa taikinaa vähintään kymmenen minuuttia. Jos taikina tuntuu liian kuivalta lisää joukkoon tilkka vettä tai jos taikina on kovasti tarttuvaa lisää joukkoon hieman lisää jauhoja. Kelmuta taikinapallo ja anna sen levätä jääkaapissa 1-2 tuntia.

Kauli taikina pastakoneella. Kauli ensin pari kertaa suurimmalla telavälillä ja tämän jälkeen telan väliä pienennetään joka kerralla, kunnes saadaan haluttu vahvuus. Käytä ohut levy lasagneen tai leikkaa veitsellä, taikinapyörällä tai pastakoneella johonkin muuhun muotoon.

Muuhun kuin lasagneen käytettäessä lisää pastan keitinveteen suolaa, sillä taikinassahan ei sitä ole.

00-jauhojen tilalla voi käyttää myös durumjauhoja.