maanantai 6. maaliskuuta 2017

Kakkupohja

Tämä kakkupohja on halkaisijaltaan 15 cm ja korkeudeltaan 8 cm.

  • kananmunia
  • sokeria 
  • vehnäjauhoja
  • perunajauhoja

Mittaa huoneenlämpöiset kananmunat lasiin. Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria. Mittaa kolmanteen lasiin jauhoja, joista 70% on vehnäjauhoja ja 30% perunajauhoja. Yhteensä saman verran kuin kananmunia.

Huoneenlämpöiset munat eivät tarvitse välttämättä leivinjauhetta, mutta jos laitat sitä, niin laita vähän, esimerkiksi kolmeen kananmunaan puolikas teelusikallinen. Minä en laittanut tuohon kuvan kakkuun lainkaan leivinjauhetta.

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Kakkupohja ei odota uunia, mutta uuni odottaa kakkupohjaa.

Vaahdota munia ja sokeria vähintään 10 minuuttia. Siivilöi yhteen sekoitetut jauhot kuohkean muna-sokerivaahdon joukkoon. Sekoita jauhot varovasti nuolijalla. 

Suihkauta kakkuvuokaan vuokaspraytä joka puolelle ja kaada taikina vuokaan. Kopauta vuokaa muutaman kerran varovasti pöytää vasten niin ilmakuplat poistuvat.

Paista pohjaa n. 35 minuuttia, mutta älä avaa uunin luukkua kesken paiston. Anna kakun jäähtyä 10 minuuttia ja kumoa kakku sen jälkeen ritilän päälle jäähtymään. Anna jäähtyä kunnolla ennen leikkaamista.

Huom! Uunit ovat erilaisia, joten paistoajat selviävät vain kokeilemalla. Nämä ajat toimivat meidän uunilla.
 
Kuvassa oleva kakkupohja on tehty 15 cm halkaisijaltaan olevaan pme-vuokaan, jolla on korkeutta 10 cm. Siihen riittää hyvin kolmen kananmunan taikina.