torstai 1. maaliskuuta 2018

Pennepastavuoka


  • 250 g pennepastaa
  • 150 g juustoraastetta

Jauhelihakastike:
  • 400 g jauhelihaa (tässä broilerin jauhelihaa)
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • paprikajauhetta
  • chiliä
  • 1 pieni tlk (210 g) tomaattimurskaa
  • 0,5 dl vettä

 Valkokastike:
  • 50 g voita
  • 50 g vehnäjauhoja
  • 8 dl maitoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1-2 kananmunaa

Paista jauheliha sipulien kanssa kypsäksi. Mausta jauheliha suolalla, mustapippurilla, paprikamausteella ja chilillä. Sekoita joukkoon pieni purkki tomaattimurskaa sekä vesi. Anna kiehua muutama minuutti ja ota pannu pois liedeltä.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.

Sulata voi ja sekoita voin joukkoon vehnäjauhot. Kun jauhot ovat imeytyneet voihin, lisää joukkoon maito. Mausta suolalla ja mustapippurilla, sekoittele ja kun seos kiehahtaa, ota kattila liedeltä pois. Riko kananmuna(t) lasiin ja riko rakenne. Sekoita rikottu munaseos kastikkeen joukkoon koko ajan nopeasti sekoittaen. 

Sekoita puolet valkokastikkeesta keitetyn pastan joukkoon. Kaada puolet pastasta uunivuokaan. Laita pastan päälle lihaseos sekä puolet juustoraasteesta. Kaada loput pastat jauhelihaseoksen päälle ja kaada lopuksi loppu valkokastike pastojen päälle. Ripottele päälle loput juustoraasteet ja paista 200 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes juusto on saanut kullanruskean värin.