torstai 17. elokuuta 2017

Pepperonipizza

 
Pohja:
  • 120 g durum- tai 00-jauhoja
  • 3,5 g kuivahiivaa
  • 0,75 dl vettä
  • ripaus suolaa
  • 1,5 rkl öljyä

Täyte:
  • tomaattikastiketta (ohje esim. täältä)
  • 100 g juustoraastetta
  • 30 g pepperonia
  • oreganoa
 
Sekoita suurin osa jauhoista ja kuivahiiva keskenään sekaisin. Lisää joukkoon ripaus suolaa ja reilusti kädenlämpöinen vesi. Sekoita ja lisää loput jauhot sekä öljy. Vaivaa taikinaa reilu 5 minuuttia ja anna taikinan nousta vähintään puoli tuntia. 

Painele taikinasta halkaisijaltaan noin 30 cm pohja. Laita pohjan päälle tomaattikastiketta, juustoraastetta, pepperonia ja ripottele päälle oreganoa. Paista 250 asteessa 8-10 minuuttia.