perjantai 14. heinäkuuta 2017

Kasvispiirakka



Pohja:
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl perunahiutaleita
  • suolaa
  • 0,5 dl öljyä
  • 3 dl vettä

Täyte:
  • 1 (n. 400 g) bataatti
  • 275 g porkkanaa
  • 1 iso sipuli
  • 200 g herneitä
  • 2 tomaattia
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl kermaa
  • 200 g juustoraastetta
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl oreganoa
  • öljyä paistamiseen

Kuori ja raasta bataatti ja porkkanat karkeaksi raasteeksi. Pilko sipuli. Paista raasteita ja sipulia öljyssä, jotta ne pehmenevät hiukan. Lisää joukkoon herneet ja mausta suolalla, mustapippurilla, basilikalla ja oreganolla. 

Sekoita kananmunat ja kerma keskenään sekaisin ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla.
Sekoita pohjaan tulevat aineet keskenään sekaisin ja painele taikina suoraan leivinpaperin päälle uunipeltille.

Levitä kasvisseos taikinan päälle. Leikkaa päälle tomaattisiivuja ja ripottele juustoraaste. Kaada lopuksi kananmuna-kermaseos päälle. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.